De activiteiten van de dagbesteding bestaan uit biologische keukenactiviteiten, tuinwerkzaamheden, houtbewerking en het werken met textiele werkvormen.

In de keuken bakken we o.a. zoete en hartige taarten, cakes en koekjes. We maken soepen, salades, hapjes, allerlei buffetten, etc. en verzorgen high-tea en lunches. Verder leveren we appeltaartjes aan de horeca. De grondstoffen die we voor de keuken inkopen zijn biologisch en SKAL-gecertificeerd. Daarnaast worden het eigen fruit, de groenten en kruiden uit de moestuin, de eetbare bloemen uit de bloementuin en de eieren van de kippen in de producten verwerkt. De in de keuken gebruikte groenten en fruit zijn zoveel mogelijk seizoensgebonden.

Het buitengebeuren is voor de keuken een belangrijk onderdeel van Avalon. Degenen die van tuinieren houden kunnen meehelpen bij het onderhoud van tuin en moestuin. Zaaien, plantjes verspenen, schoffelen, onkruid wieden, gras maaien, snoeien, oogsten, enz.

In de houtbewerking worden speelgoed en gebruiksartikelen gemaakt. Zagen, boren, schaven, schuren, gutsen, hout snijden, lijmen, schroeven, spijkeren zijn hierbij de bewerkingen. We maken paardjes op wielen, gegutste schalen van lindehout, huisjes en kaarsenstandaards van berkenhout uit de Schoorlse duinen, servetringen van stammetjes uit het Parnassia-park in Bergen aan Zee, boerderijhekjes van takken uit de tuin, slatuintjes van pallethout, enz.

Als nevenactiviteit is het werken met textiele werkvormen geïntroduceerd. Breien, naaien, borduren en weven op een weefraam. We maken o.a. sjaals, kussens, servetten en mobiels van vilten vogeltjes.